Kapittel ③

Folk

Våre medarbeidarar og lokalsamfunna der me driv er heltane i historia om Eide Fjordbruk. Då er det avgjerande at me klarar å halde våre tilsette trygge, samtidig som me kan tilby ein lærerik og gøy arbeidsplass lokalt i distrikta. Her kan du sjå korleis me ligg an.
128
Tal på tilsette
24
Kvinner %
3,0
Sjukefråvær (%)
5
Arbeidsrelaterte skadar
128
Tal på tilsette
24
Kvinner %
3,0
Sjukefråvær (%)
5
Arbeidsrelaterte skadar

1

Våre tilsette

2

Ein trygg arbeidsplass

Mål​ Folka som jobbar i Eide er ryggrada vår og heltane i historia om Eide. Dei tilsette er opptekne av fisken, kvarandre og verdien av trygge arbeidsplassar. Det skal vere trygt å gå på jobb i Eide og alle skal komme trygt heim. I praksis betyr dette at me set sikkerheita til våre tilsette først, og at me investerer i kompetanse og utvikling slik at me kan oppretthalde høgkvalifiserte arbeidsplassar i distrikta òg for neste generasjon.

3

Samfunnsansvar og -engasjement

Vårt mål er å ha ein open og god dialog med lokalsamfunna der me driv. Me er stolte av verksemda vår, og ynskjer gjerne å vise fram til samfunnet kva me driv med, samtidig som me er opne om utfordringane me har. ​ Me ønsker òg å bidra konstruktivt til debatten på eit nasjonalt nivå, både ved å ha ei klar stemme og ved å kunne nytte vårt visningssenter Salmon Eye som møteplass og debattforum.

4

Trygg og sunn sjømat

I tillegg til å alltid produsere trygg mat har me i Eide og eit mål om å produsere ein fisk som er endå sunnare og betre for helsa enn vanleg laks, eksempelvis ved høgare innhald av marine Omega-3 feittsyrer og lågare innhald av miljøgifter. Dette vil me oppnå gjennom fokus på fôr og teknologi.​ Me ønsker òg å levere løysingar som sikrar at våre kundar alltid kan få tilgang på informasjonen dei ønsker om fisken vår, slik som for eksempel informasjon om fôret, fiskevelferda eller andre ting.

5

Vår fisk og våre produkt

Me har produsert kvalitetsfisk sidan 1970-talet. Årleg produserer me over 60 millionar laksemiddagar. Samspel mellom eigarskap, ansvar og drift har alltid vore viktig for Eide og dette er grunnlaget for nærleiken bedrifta har til produktet sitt og lokalsamfunnet rundt. Me vil vera med på å forma morgondagens havbruk på ein best mogleg måte, slik at komande generasjonar både kan hausta og eta sunn kvalitetsfisk frå Eide.

6

Restaurant Iris

FN har estimert at det er behov for minst 50% meir mat innan 2050. Samtidig er det slik at me i dag kastar store delar av maten me produserer. 71% av jordas overflate er hav, men berre 2% av kaloriane me et kjem frå havet. Her ligg ei enorm utfordring, og mogelegheit.