Folk

Våre medarbeidarar og lokalsamfunna der me driv er heltane i historia om Eide Fjordbruk.

Filosofi

Filosofien vår er enkel: Fisk som har det godt er fisk som også smakar godt. Menneska som jobbar hos oss er garantistane for at fisken har det bra, dette sikrar igjen gode lokalsamfunn med trygge arbeidsplassar.

Menneska

Folka som jobbar i Eide Fjordbruk er ryggrada vår. Dei er opptekne av fisken, kvarandre og verdien av trygge arbeidsplassar. Eide-familien driv selskapet i eit generasjonsperspektiv. Det betyr at alt me gjer skal bidra til å sikre sunn, langsiktig og bærekraftig drift.

Vår historie

Eide-familien har ein tradisjon for matproduksjon som strekkjer seg attende til 1600-talet. I snart 50 år har me vore med og bidrege til utviklinga av den norske oppdrettsnæringa. Vårt perspektiv har alltid vore langsiktig, det skal det fortsetje å være.
2017
Dagleg leiar Knut Frode Eide vart kåra til årets namn i sjømatnæringa i 2017. Vinnaren vert kåra etter ei avstemming i heile sjømatnæringa. Prisen vert tildelt ein kandidat som har gjort det godt både med omsyn til eiga bedrift og i samfunnet ellers. Ved tildelinga av prisen vert det vektlagt openheit i eiga verksemd og eige arbeid, samt at kandidaten har bidrege til å auke omdømet til næringa. I juryens begrunnelse vart det særlegt trekt fram at Knut Frode alltid har vore «føre si tid», og at han og bedrifta har skapt verdifulle arbeidsplassar i lokalsamfunnet. I løpet av 2017 starta Eide Fjordbruk utviklinga av eit unikt pilotprosjekt innan digitalisering. Prosjektet vert jobba fram saman med Trondheimselskapet Searis AS. Prosjektet eller nærmare bestemt dataplattforma som er under utvikling har produktnamnet Clarify. Den nye dataplattforma vil leggje til rette for diskusjon mellom fagfolk for å gjere data om til kloke beslutningar og dermed betre drift i oppdrettsanlegga.
2016
29. mars 2016 vil gå inn i bedrifta sine historiebøker som ein av dei beste dagane nokosinne. Eide har etter ein årelang tvist med staten fått kompensasjon for matfiskkonsesjonar Eide og Fyllingsnes skulle vorte tildelt i 2009. Bedrifta har no åtte kommersielle matfiskkonsesjonar i tillegg til eit FOU-løyve, og er med dette godt rusta for vidare vekst inn i framtida som matprodusent i sjø.
2014
Under oppføring av nytt kontorbygg i 2014 vart selskapet råka av stor flaum. Men heltmodig innsats redda fisken i anlegget og kontoret.
2013
Eide Fjordbruk får tildelt FOU-løyve til eit samarbeidsprosjekt med m.a. AquaGen om triploid fisk. Den fyrste triploide rogna vart lagt inn i klekkeriet i januar 2013.

Lokalitetar

All drift i Eide Fjordbruk, frå smoltanlegget i Eidestøa til merdane i sjøen fokuserer på å drive i pakt med naturen og å sikre bærekraft på lang sikt.
Me har åtte lokalitetar i Hardanger og Nordhordland. Felles for lokalitetane våre er den vestlandske naturen og dei unike fjordane. Kombinasjonen av varmt vatn frå Atlanterhavet, smeltevatn frå fjellet og frisk norsk luft gjer dei vestlandske fjordane til den aller beste staden å leve, både for fisk og menneske — i allefall etter vår meining.