Våre medarbeidarar og lokalsamfunna der me driv er heltane i historia om Eide Fjordbruk.
Filosofi
Filosofien vår er enkel: Fisk som har det godt er fisk som også smakar godt. Menneska som jobbar hos oss er garantistane for at fisken har det bra, dette sikrar igjen gode lokalsamfunn med trygge arbeidsplassar.
Menneska
Folka som jobbar i Eide Fjordbruk er ryggrada vår. Dei er opptekne av fisken, kvarandre og verdien av trygge arbeidsplassar. Eide-familien driv selskapet i eit generasjonsperspektiv. Det betyr at alt me gjer skal bidra til å sikre sunn, langsiktig og bærekraftig drift.
Sondre er tredje generasjons oppdretter, utdanna med MBA frå San Francisco, jurist ved UiO, og har ein bachelor i business administration. På fritida liker Sondre som tidligare skiskytter å være aktiv. I junior VM Ruhpolding i skiskyting 2008 vant blant anna Sondre sølv.
Christoffer er revisor og utdanna siviløkonom frå NHH. Han heldt no på med ein MBA i sustainable seafood management. Han har tidlegare arbeida i sjømatavdelinga til PwC, og har erfaring frå arbeid på merdkanten etter å ha vekst opp i ein oppdrettsfamilie i Nordhordland.
Jennifer har ein Master i Finans frå University of Aberdeen i Scotland, ein MBA frå HULT International Business School i San Francisco og ein Bachelor i Business Administrasjon. Før Jennifer starta i Eide i 2015 har ho 9 år bak seg frå beverage industry i Tyskland, både som sjef for grossistmarkedet og logistikk spesialist. På fritida liker Jennifer være aktiv i naturen, på ski om vinteren og i fjellet om sommeren.
Vidar har arbeida i oppdrettsnæringa i heile sitt yrkesliv. Han starta som 14-åring med sommarjobb ved eit fiskeanlegg i Hålandsdalen. Vidar har høgskuleutdanning innan akvakultur og har hatt ei rekke ulike stillingar, blant anna som driftsleiar og stasjonsstyrar. Fritida går med til småbruk, fjellturar eller sykkelturar.
Randi har vore med Eide Fjordbruk sidan midten på 80-tallet. Ho har biologiutdannelse. I oppbygginga av Eide Fjordbruk har ho støtta Knut Frode i tillegg til å ta vare på ein veldig hektisk og svært aktiv familie. På fritida er ho ofte ute i naturen eller på hytta på Geilo.
Anders er utdanna i IKT driftsfag frå Øystese gymnas. Han har tidlegare arbeida 6 år med IT i offentleg sektor, og 6 år som konsulent for private verksemder. På fritida er Anders ein travel familiemann som hundeeigar og pappa til to.
Hans Martin er ingeniør med utdanning frå HiB, og har med seg erfaring som prosjektleiar får oljebransjen. I dag koordinerer han nokon av dei mest framtidsretta prosjekta i verksemda. Hans Martin har også lidenskap for jakt og friluftsliv, både i Noreg og utanlands.
Erik har studert Akvakultur ved Haugesund Maritime Høgskule. Han har over 30 års erfaring gjennom Ewos, AS Bolaks, og som sjølvstendig konsulent før han blei produksjonssjef i Eide Fjordbruk i 2017. Erik er ein aktiv mann som mellom anna har 2.dan i karate.
Anders-Jan er faglært og er ingeniør innen Akvakultur frå HiB. Etter å ha arbeida innan praktisk forsking i Scottland og på HI sin forsøkstasjon på Matre, starta han i Eide. Han har vært tilsett sidan 1999 som produksjonssjef med ansvar for smolten i verksemda.
Erlend er faglært i akvakultur, og har ingeniørgrad i undervannsteknologi, drift og vedlikehald frå HiB. Han har også mastergrad i marinbiologi ved NTNU i Trondheim. Som tidlegare aktiv skiskyttar, er Erlend født med spiloppa i blodet. På fritida er han glad i fart og aktivitet, og driver med alt fra terrengsykling og løping om sommeren til ski og kiting om vinteren.
Britt Kari er utdanna veterinær frå København Universitet i Danmark. Ho har variert arbeidserfaring innan fiskehelse, produksjonsdyr og mindre husdyr. Britt Kari er frå Røldal, født med ski på beina og tilbringar mykje tid ute i naturen.
Olav kommer frå stilling som driftssjef i Bybanen AS. Tidlegare har han hatt forskjellige stillingar i Framo Engineering og OneSubsea, der han har fått brei erfaring frå ulike roller. Han er innflytter frå Telemark, og på fritida driver Olav gardsbruk saman med familien i Hålandsdalen.
Ørjan starta si arbeidskarriere som ferievikar innan fiskeoppdrett. Han er utdanna automatikar med læretid hos Norsk Hydro i Skien og har jobba i mange år som prosjektleder innan skipselektronikk og serviceengineer offshore. Han er ein aktiv hjortejegar på fritida og har nylig anskaffa seg jakthund som han brukar mykje tid på.
Jostein var ein av dei første tilsette i Eide Fjordbruk, og har følgt selskapet i både oppturar og nedturar. Dette har gjeven han unik erfaring og kunnskap frå næringa og drift av oppdrettsanlegg. Jostein held til på Varaldsøy, nokon steinkast frå lokalitetane han har ansvar for.
Trygve har jobba i Eide Fjordbruk sidan 2007, og er driftsleiar for lokalitetane ved Snilstveitøy. Trygve og teamet har i fleire år vunne prisar for framifrå produksjon av laks. Forutan å vere driftsleiar er han også ansvarleg for lærlingane i Hardangerregionen.
Tomas er faglært mekanikar og har erfaring frå innkjøp og tilrettelegging i oljebransjen. I dag er han ansvarleg for lokalitetane i Fensfjorden der han og teamet er i front på utprøving av ny teknologi innan havbruk. På heimebane driv Tomas småbruk med sauer og er glad i å være på sjøen.
Stein Inge har fagbrev i Akvakultur og har vært driftsleder ved lokalitetane i Osterfjorden sidan 2015. Dette har gitt ham djup forståing for oppdrett av aure. Han er også fagleg ansvarleg for lærlingane i Nordhordland. Stein Inge er aktiv og driver med CrossFit, sport og friluftsliv.
Frøydis er driftsleier på settefiskanlegget i Eidestøa og har studert akvakultur på HiSF. Sidan 2002 har ho jobba med laks, og har djup kunnskap og erfaring på settefiskområdet. Ho er ansvarleg for lærlingane på settefisk, og er sensor under fagprøver i akvakulturfaget.
Vår historie
Eide-familien har ein tradisjon for matproduksjon som strekkjer seg attende til 1600-talet. I snart 50 år har me vore med og bidrege til utviklinga av den norske oppdrettsnæringa. Vårt perspektiv har alltid vore langsiktig, det skal det fortsetje å være.
Dagleg leiar Knut Frode Eide vart kåra til årets namn i sjømatnæringa i 2017. Vinnaren vert kåra etter ei avstemming i heile sjømatnæringa. Prisen vert tildelt ein kandidat som har gjort det godt både med omsyn til eiga bedrift og i samfunnet ellers. Ved tildelinga av prisen vert det vektlagt openheit i eiga verksemd og eige arbeid, samt at kandidaten har bidrege til å auke omdømet til næringa. I juryens begrunnelse vart det særlegt trekt fram at Knut Frode alltid har vore «føre si tid», og at han og bedrifta har skapt verdifulle arbeidsplassar i lokalsamfunnet. I løpet av 2017 starta Eide Fjordbruk utviklinga av eit unikt pilotprosjekt innan digitalisering. Prosjektet vert jobba fram saman med Trondheimselskapet Searis AS. Prosjektet eller nærmare bestemt dataplattforma som er under utvikling har produktnamnet Clarify. Den nye dataplattforma vil leggje til rette for diskusjon mellom fagfolk for å gjere data om til kloke beslutningar og dermed betre drift i oppdrettsanlegga.
2016
29. mars 2016 vil gå inn i bedrifta sine historiebøker som ein av dei beste dagane nokosinne. Eide har etter ein årelang tvist med staten fått kompensasjon for matfiskkonsesjonar Eide og Fyllingsnes skulle vorte tildelt i 2009. Bedrifta har no åtte kommersielle matfiskkonsesjonar i tillegg til eit FOU-løyve, og er med dette godt rusta for vidare vekst inn i framtida som matprodusent i sjø.
2014
Under oppføring av nytt kontorbygg i 2014 vart selskapet råka av stor flaum. Men heltmodig innsats redda fisken i anlegget og kontoret.
2013
Eide Fjordbruk får tildelt FOU-løyve til eit samarbeidsprosjekt med m.a. AquaGen om triploid fisk. Den fyrste triploide rogna vart lagt inn i klekkeriet i januar 2013.
Lokalitetar
All drift i Eide Fjordbruk, frå smoltanlegget i Eidestøa til merdane i sjøen fokuserer på å drive i pakt med naturen og å sikre bærekraft på lang sikt.
Me har åtte lokalitetar i Hardanger og Nordhordland. Felles for lokalitetane våre er den vestlandske naturen og dei unike fjordane. Kombinasjonen av varmt vatn frå Atlanterhavet, smeltevatn frå fjellet og frisk norsk luft gjer dei vestlandske fjordane til den aller beste staden å leve, både for fisk og menneske — i allefall etter vår meining.