In the story of Eide Fjordbruk, it is our staff and the local community who are the heroes.
Philosophy
Our philosophy is simple: Happy fish are tasty fish. And the people working here are the guarantors that the fish are happy, which in turn ensures a good local community with safe jobs.
The people
The people working at Eide are our backbone. Their concern is for the fish, each other and the value of safe jobs. The Eide family run the company with a generational perspective. This means that everything we do shall help create a healthy, long-term, sustainable business.
Sondre er tredje generasjons oppdretter, utdanna med MBA frå San Francisco, jurist ved UiO, og har ein bachelor i business administration. På fritida liker Sondre som tidligare skiskytter å være aktiv. I junior VM Ruhpolding i skiskyting 2008 vant blant anna Sondre sølv.
Christoffer er revisor og utdanna siviløkonom frå NHH. Han heldt no på med ein MBA i sustainable seafood management. Han har tidlegare arbeida i sjømatavdelinga til PwC, og har erfaring frå arbeid på merdkanten etter å ha vekst opp i ein oppdrettsfamilie i Nordhordland.
Jennifer har ein Master i Finans frå University of Aberdeen i Scotland, ein MBA frå HULT International Business School i San Francisco og ein Bachelor i Business Administrasjon. Før Jennifer starta i Eide i 2015 har ho 9 år bak seg frå beverage industry i Tyskland, både som sjef for grossistmarkedet og logistikk spesialist. På fritida liker Jennifer være aktiv i naturen, på ski om vinteren og i fjellet om sommeren.
Vidar har arbeida i oppdrettsnæringa i heile sitt yrkesliv. Han starta som 14-åring med sommarjobb ved eit fiskeanlegg i Hålandsdalen. Vidar har høgskuleutdanning innan akvakultur og har hatt ei rekke ulike stillingar, blant anna som driftsleiar og stasjonsstyrar. Fritida går med til småbruk, fjellturar eller sykkelturar.
Randi har vore med Eide Fjordbruk sidan midten på 80-tallet. Ho har biologiutdannelse. I oppbygginga av Eide Fjordbruk har ho støtta Knut Frode i tillegg til å ta vare på ein veldig hektisk og svært aktiv familie. På fritida er ho ofte ute i naturen eller på hytta på Geilo.
Anders er utdanna i IKT driftsfag frå Øystese gymnas. Han har tidlegare arbeida 6 år med IT i offentleg sektor, og 6 år som konsulent for private verksemder. På fritida er Anders ein travel familiemann som hundeeigar og pappa til to.
Hans Martin er ingeniør med utdanning frå HiB, og har med seg erfaring som prosjektleiar får oljebransjen. I dag koordinerer han nokon av dei mest framtidsretta prosjekta i verksemda. Hans Martin har også lidenskap for jakt og friluftsliv, både i Noreg og utanlands.
Erik har studert Akvakultur ved Haugesund Maritime Høgskule. Han har over 30 års erfaring gjennom Ewos, AS Bolaks, og som sjølvstendig konsulent før han blei produksjonssjef i Eide Fjordbruk i 2017. Erik er ein aktiv mann som mellom anna har 2.dan i karate.
Anders-Jan er faglært og er ingeniør innen Akvakultur frå HiB. Etter å ha arbeida innan praktisk forsking i Scottland og på HI sin forsøkstasjon på Matre, starta han i Eide. Han har vært tilsett sidan 1999 som produksjonssjef med ansvar for smolten i verksemda.
Erlend er faglært i akvakultur, og har ingeniørgrad i undervannsteknologi, drift og vedlikehald frå HiB. Han har også mastergrad i marinbiologi ved NTNU i Trondheim. Som tidlegare aktiv skiskyttar, er Erlend født med spiloppa i blodet. På fritida er han glad i fart og aktivitet, og driver med alt fra terrengsykling og løping om sommeren til ski og kiting om vinteren.
Britt Kari er utdanna veterinær frå København Universitet i Danmark. Ho har variert arbeidserfaring innan fiskehelse, produksjonsdyr og mindre husdyr. Britt Kari er frå Røldal, født med ski på beina og tilbringar mykje tid ute i naturen.
Olav kommer frå stilling som driftssjef i Bybanen AS. Tidlegare har han hatt forskjellige stillingar i Framo Engineering og OneSubsea, der han har fått brei erfaring frå ulike roller. Han er innflytter frå Telemark, og på fritida driver Olav gardsbruk saman med familien i Hålandsdalen.
Ørjan starta si arbeidskarriere som ferievikar innan fiskeoppdrett. Han er utdanna automatikar med læretid hos Norsk Hydro i Skien og har jobba i mange år som prosjektleder innan skipselektronikk og serviceengineer offshore. Han er ein aktiv hjortejegar på fritida og har nylig anskaffa seg jakthund som han brukar mykje tid på.
Jostein var ein av dei første tilsette i Eide Fjordbruk, og har følgt selskapet i både oppturar og nedturar. Dette har gjeven han unik erfaring og kunnskap frå næringa og drift av oppdrettsanlegg. Jostein held til på Varaldsøy, nokon steinkast frå lokalitetane han har ansvar for.
Trygve har jobba i Eide Fjordbruk sidan 2007, og er driftsleiar for lokalitetane ved Snilstveitøy. Trygve og teamet har i fleire år vunne prisar for framifrå produksjon av laks. Forutan å vere driftsleiar er han også ansvarleg for lærlingane i Hardangerregionen.
Tomas er faglært mekanikar og har erfaring frå innkjøp og tilrettelegging i oljebransjen. I dag er han ansvarleg for lokalitetane i Fensfjorden der han og teamet er i front på utprøving av ny teknologi innan havbruk. På heimebane driv Tomas småbruk med sauer og er glad i å være på sjøen.
Stein Inge har fagbrev i Akvakultur og har vært driftsleder ved lokalitetane i Osterfjorden sidan 2015. Dette har gitt ham djup forståing for oppdrett av aure. Han er også fagleg ansvarleg for lærlingane i Nordhordland. Stein Inge er aktiv og driver med CrossFit, sport og friluftsliv.
Frøydis er driftsleier på settefiskanlegget i Eidestøa og har studert akvakultur på HiSF. Sidan 2002 har ho jobba med laks, og har djup kunnskap og erfaring på settefiskområdet. Ho er ansvarleg for lærlingane på settefisk, og er sensor under fagprøver i akvakulturfaget.
Our history
The Eide family have a tradition in food production dating back to the 1600s. For nearly 50 years, we have been involved in developing the Norwegian fish farming industry. Our perspective has always been long term, and so it shall continue.
Salmon Eye vart avduka 2. september og klar til å ta imot gjester.
2021
NorForsk er namnet på Eide sitt fôrforskningsselskap som leiter etter nye fôringredienser som ikkje kompromitterer bærekraft og ytelse.
2019
Visningssenteret «Salmon Eye» vert ein realitet. I fyrste omgang fekk søknaden avslag men etter oppdatering av visningskonseptet og justering av søknad gjorde myndighetene ei ny vurdering. Den 12. juni 2019 kom den positive meldinga om at Eide Fjordbruk får «grønt lys» for det spektakulære visningskonseptet. Det er lokaliteten Hågardsneset utanfor Rosendal som vert base for Salmon Eye. Målet for visningssenteret er å gi eit objektivt bilete av fotavtrykket til matproduksjon i sjø, både positive og negative avtrykk. Det er planlagt åpning og oppstart av visningssenteret vår/sommar 2021.
2018
I 2018 vert Eide Fjordbruk nominert og kåra til årets Gasellevinnar i Hordaland og som vinnar i Hordaland vert bedrifta nominert til årets Gaselle i Norge. I kamp med ei rekkje flotte gasellebedrifter frå heile landet vinn Eide Fjordbruk prisen som årets gasellebedrift i Norge. Næringslivsavisa Dagens Næringsliv har kåra norske gaselleselskap sidan 2003. Sommaren 2018 kjøper Eide Fjordbruk litt over 80 % av aksjane i setjefiskanlegget Lialaks AS i Solund kommune. Eide Fjordbruk eig og driv anlegget vidare saman med brødrene Svein og Arvid Lien. Svein Lien fortset som dagleg leiar i Lialaks etter at Eide Fjordbruk kom inn som majoritetseigar. Eigar, dagleg leiar og oppdrettsgründer Knut Frode Eide gjekk bort 12. november 2018 berre 59 år gamal etter 8 år kamp mot hjernekraften. Gjennom meir enn 30 år har Knut Frode utvikla Eide Fjordbruk frå ei lita «attåtnæring» til ei bedrift med omsetnad på mange hundre millionar og aktivitet i mange ulike kommunar. Eide Fjordbruk var på mange måtar «livet» til Knut Frode. Det er eit stort tap for familien, verksemda og dei tilsette at Knut Frode går bort altfor tidleg.
Facilities
All of Eide’s business operations, from the smolt facility at Støa to the nettings in the fjords, are designed to live in harmony with nature and to secure long-term sustainability.
We are at nine locations in the Hardanger and Nordhordland regions of Western Norway. What all of these have in common are the unique fjords and Western Norwegian nature. The combination of warm water from the Atlantic Ocean, meltwater from the mountains and fresh Norwegian air make the Western Norwegian fjords the best place to live for both fish and people—in our opinion, at least.