Folk

In the story of Eide Fjordbruk, it is our staff and the local community who are the heroes.

Philosophy

Our philosophy is simple: Happy fish are tasty fish. And the people working here are the guarantors that the fish are happy, which in turn ensures a good local community with safe jobs.

The people

The people working at Eide are our backbone. Their concern is for the fish, each other and the value of safe jobs. The Eide family run the company with a generational perspective. This means that everything we do shall help create a healthy, long-term, sustainable business.

Our history

The Eide family have a tradition in food production dating back to the 1600s. For nearly 50 years, we have been involved in developing the Norwegian fish farming industry. Our perspective has always been long term, and so it shall continue.
2017
Dagleg leiar Knut Frode Eide vart kåra til årets namn i sjømatnæringa i 2017. Vinnaren vert kåra etter ei avstemming i heile sjømatnæringa. Prisen vert tildelt ein kandidat som har gjort det godt både med omsyn til eiga bedrift og i samfunnet ellers. Ved tildelinga av prisen vert det vektlagt openheit i eiga verksemd og eige arbeid, samt at kandidaten har bidrege til å auke omdømet til næringa. I juryens begrunnelse vart det særlegt trekt fram at Knut Frode alltid har vore «føre si tid», og at han og bedrifta har skapt verdifulle arbeidsplassar i lokalsamfunnet. I løpet av 2017 starta Eide Fjordbruk utviklinga av eit unikt pilotprosjekt innan digitalisering. Prosjektet vert jobba fram saman med Trondheimselskapet Searis AS. Prosjektet eller nærmare bestemt dataplattforma som er under utvikling har produktnamnet Clarify. Den nye dataplattforma vil leggje til rette for diskusjon mellom fagfolk for å gjere data om til kloke beslutningar og dermed betre drift i oppdrettsanlegga.
2016
29. mars 2016 vil gå inn i bedrifta sine historiebøker som ein av dei beste dagane nokosinne. Eide har etter ein årelang tvist med staten fått kompensasjon for matfiskkonsesjonar Eide og Fyllingsnes skulle vorte tildelt i 2009. Bedrifta har no åtte kommersielle matfiskkonsesjonar i tillegg til eit FOU-løyve, og er med dette godt rusta for vidare vekst inn i framtida som matprodusent i sjø.
2014
Under oppføring av nytt kontorbygg i 2014 vart selskapet råka av stor flaum. Men heltmodig innsats redda fisken i anlegget og kontoret.
2013
Eide Fjordbruk får tildelt FOU-løyve til eit samarbeidsprosjekt med m.a. AquaGen om triploid fisk. Den fyrste triploide rogna vart lagt inn i klekkeriet i januar 2013.

Facilities

All of Eide’s business operations, from the smolt facility at Støa to the nettings in the fjords, are designed to live in harmony with nature and to secure long-term sustainability.
We are at nine locations in the Hardanger and Nordhordland regions of Western Norway. What all of these have in common are the unique fjords and Western Norwegian nature. The combination of warm water from the Atlantic Ocean, meltwater from the mountains and fresh Norwegian air make the Western Norwegian fjords the best place to live for both fish and people—in our opinion, at least.