Folk

Våre medarbeidarar og lokalsamfunna der me driv er heltane i historia om Eide Fjordbruk.

Filosofi

Filosofien vår er enkel: Fisk som har det godt er fisk som også smakar godt. Menneska som jobbar hos oss er garantistane for at fisken har det bra, dette sikrar igjen gode lokalsamfunn med trygge arbeidsplassar.

Menneska

Folka som jobbar i Eide Fjordbruk er ryggrada vår. Dei er opptekne av fisken, kvarandre og verdien av trygge arbeidsplassar. Eide-familien driv selskapet i eit generasjonsperspektiv. Det betyr at alt me gjer skal bidra til å sikre sunn, langsiktig og bærekraftig drift.

Vår historie

Eide-familien har ein tradisjon for matproduksjon som strekkjer seg attende til 1600-talet. I snart 50 år har me vore med og bidrege til utviklinga av den norske oppdrettsnæringa. Vårt perspektiv har alltid vore langsiktig, det skal det fortsetje å være.
1972
Motivert av Magne Bolstad sitt gjennombrot fatta også Knut Johan Eide interesse for oppdrett av regnbogeaure og starta med aureoppdrett i Skogseidvatnet.
1968
Magne Bolstad startar med oppdrett i Skogseidvatnet. Han bygde òg klekkeri heime i kjellaren, den fyrste rogna kom frå Olav Egeland i Sandnes.
1951
Jordskifte på Eide. Husmannsplassen Luren eigde parsellen «Holmen» som låg ved Skogseidvatnet. Parsellen var på 3-4 mål og jordbruksverdien vart vurdert til null. Likevel ynskte Knut Johan Eide å behalda parsellen og ikkje byta han i anna jord. Smoltanlegget og hovudkontoret ligg framleis på denne parsellen.
1917
Knut Johan Johanson Eide gifta han seg med Karoline Johannesdotter Veum og overtok husmannsplassen «Luren», urydda og ubygd.

Lokalitetar

All drift i Eide Fjordbruk, frå smoltanlegget i Eidestøa til merdane i sjøen fokuserer på å drive i pakt med naturen og å sikre bærekraft på lang sikt.
Me har åtte lokalitetar i Hardanger og Nordhordland. Felles for lokalitetane våre er den vestlandske naturen og dei unike fjordane. Kombinasjonen av varmt vatn frå Atlanterhavet, smeltevatn frå fjellet og frisk norsk luft gjer dei vestlandske fjordane til den aller beste staden å leve, både for fisk og menneske — i allefall etter vår meining.