In the story of Eide Fjordbruk, it is our staff and the local community who are the heroes.
Philosophy
Our philosophy is simple: Happy fish are tasty fish. And the people working here are the guarantors that the fish are happy, which in turn ensures a good local community with safe jobs.
The people
The people working at Eide are our backbone. Their concern is for the fish, each other and the value of safe jobs. The Eide family run the company with a generational perspective. This means that everything we do shall help create a healthy, long-term, sustainable business.
Sondre er tredje generasjons oppdretter, utdanna med MBA frå San Francisco, jurist ved UiO, og har ein bachelor i business administration. På fritida liker Sondre som tidligare skiskytter å være aktiv. I junior VM Ruhpolding i skiskyting 2008 vant blant anna Sondre sølv.
Christoffer er revisor og utdanna siviløkonom frå NHH. Han heldt no på med ein MBA i sustainable seafood management. Han har tidlegare arbeida i sjømatavdelinga til PwC, og har erfaring frå arbeid på merdkanten etter å ha vekst opp i ein oppdrettsfamilie i Nordhordland.
Jennifer har ein Master i Finans frå University of Aberdeen i Scotland, ein MBA frå HULT International Business School i San Francisco og ein Bachelor i Business Administrasjon. Før Jennifer starta i Eide i 2015 har ho 9 år bak seg frå beverage industry i Tyskland, både som sjef for grossistmarkedet og logistikk spesialist. På fritida liker Jennifer være aktiv i naturen, på ski om vinteren og i fjellet om sommeren.
Vidar har arbeida i oppdrettsnæringa i heile sitt yrkesliv. Han starta som 14-åring med sommarjobb ved eit fiskeanlegg i Hålandsdalen. Vidar har høgskuleutdanning innan akvakultur og har hatt ei rekke ulike stillingar, blant anna som driftsleiar og stasjonsstyrar. Fritida går med til småbruk, fjellturar eller sykkelturar.
Randi har vore med Eide Fjordbruk sidan midten på 80-tallet. Ho har biologiutdannelse. I oppbygginga av Eide Fjordbruk har ho støtta Knut Frode i tillegg til å ta vare på ein veldig hektisk og svært aktiv familie. På fritida er ho ofte ute i naturen eller på hytta på Geilo.
Anders er utdanna i IKT driftsfag frå Øystese gymnas. Han har tidlegare arbeida 6 år med IT i offentleg sektor, og 6 år som konsulent for private verksemder. På fritida er Anders ein travel familiemann som hundeeigar og pappa til to.
Hans Martin er ingeniør med utdanning frå HiB, og har med seg erfaring som prosjektleiar får oljebransjen. I dag koordinerer han nokon av dei mest framtidsretta prosjekta i verksemda. Hans Martin har også lidenskap for jakt og friluftsliv, både i Noreg og utanlands.
Erik har studert Akvakultur ved Haugesund Maritime Høgskule. Han har over 30 års erfaring gjennom Ewos, AS Bolaks, og som sjølvstendig konsulent før han blei produksjonssjef i Eide Fjordbruk i 2017. Erik er ein aktiv mann som mellom anna har 2.dan i karate.
Anders-Jan er faglært og er ingeniør innen Akvakultur frå HiB. Etter å ha arbeida innan praktisk forsking i Scottland og på HI sin forsøkstasjon på Matre, starta han i Eide. Han har vært tilsett sidan 1999 som produksjonssjef med ansvar for smolten i verksemda.
Erlend er faglært i akvakultur, og har ingeniørgrad i undervannsteknologi, drift og vedlikehald frå HiB. Han har også mastergrad i marinbiologi ved NTNU i Trondheim. Som tidlegare aktiv skiskyttar, er Erlend født med spiloppa i blodet. På fritida er han glad i fart og aktivitet, og driver med alt fra terrengsykling og løping om sommeren til ski og kiting om vinteren.
Britt Kari er utdanna veterinær frå København Universitet i Danmark. Ho har variert arbeidserfaring innan fiskehelse, produksjonsdyr og mindre husdyr. Britt Kari er frå Røldal, født med ski på beina og tilbringar mykje tid ute i naturen.
Olav kommer frå stilling som driftssjef i Bybanen AS. Tidlegare har han hatt forskjellige stillingar i Framo Engineering og OneSubsea, der han har fått brei erfaring frå ulike roller. Han er innflytter frå Telemark, og på fritida driver Olav gardsbruk saman med familien i Hålandsdalen.
Ørjan starta si arbeidskarriere som ferievikar innan fiskeoppdrett. Han er utdanna automatikar med læretid hos Norsk Hydro i Skien og har jobba i mange år som prosjektleder innan skipselektronikk og serviceengineer offshore. Han er ein aktiv hjortejegar på fritida og har nylig anskaffa seg jakthund som han brukar mykje tid på.
Jostein var ein av dei første tilsette i Eide Fjordbruk, og har følgt selskapet i både oppturar og nedturar. Dette har gjeven han unik erfaring og kunnskap frå næringa og drift av oppdrettsanlegg. Jostein held til på Varaldsøy, nokon steinkast frå lokalitetane han har ansvar for.
Trygve har jobba i Eide Fjordbruk sidan 2007, og er driftsleiar for lokalitetane ved Snilstveitøy. Trygve og teamet har i fleire år vunne prisar for framifrå produksjon av laks. Forutan å vere driftsleiar er han også ansvarleg for lærlingane i Hardangerregionen.
Tomas er faglært mekanikar og har erfaring frå innkjøp og tilrettelegging i oljebransjen. I dag er han ansvarleg for lokalitetane i Fensfjorden der han og teamet er i front på utprøving av ny teknologi innan havbruk. På heimebane driv Tomas småbruk med sauer og er glad i å være på sjøen.
Stein Inge har fagbrev i Akvakultur og har vært driftsleder ved lokalitetane i Osterfjorden sidan 2015. Dette har gitt ham djup forståing for oppdrett av aure. Han er også fagleg ansvarleg for lærlingane i Nordhordland. Stein Inge er aktiv og driver med CrossFit, sport og friluftsliv.
Frøydis er driftsleier på settefiskanlegget i Eidestøa og har studert akvakultur på HiSF. Sidan 2002 har ho jobba med laks, og har djup kunnskap og erfaring på settefiskområdet. Ho er ansvarleg for lærlingane på settefisk, og er sensor under fagprøver i akvakulturfaget.
Our history
The Eide family have a tradition in food production dating back to the 1600s. For nearly 50 years, we have been involved in developing the Norwegian fish farming industry. Our perspective has always been long term, and so it shall continue.
Selskapet fekk ILA-diagnose på Hondskår. På grunn av fiskehelseomsyn og restriksjonar vart Eide Fjordbruk AS forhindra frå å levera slaktefisk i ein periode på rundt 60 dagar. Dette vart eit svært krevjande år for selskapet.
1993
Selskapet Eide Fjordbruk AS vart stifta. Dette året fekk Eide Fjordbruk AS overta Gitle Emil Ragnhildstveit sine rettar til produksjon i sjø, konsesjonsnummer HK 33. Frå dette året gjekk Eide-familien altså frå å drifta ein til to konsesjonar i sjø.
1988
K. J. Eide Fiskeoppdrett avdeling Grønevik vart starta i 1988. Knut Frode pantsette huset sitt for å få finansieringa på plass. Produksjonen skjedde i Hardangerfjorden ved lokalitet Grønevik i Kvinnherad kommune. Fyrste konsesjonsnummer i Hardanger var HK 32 og konsesjonsvolumet var på 5000 m3.
1986
Eide får løyve til å etablera anlegg og produksjon i sjø ved lokalitet Kvålsneset i Bergegrend i Fusa kommune. Fyrste utsett av fisk bestod av fire 40-metringar (plastringar) med regnbogeaure. Det vart gjort to utsett av fisk ved lokalitet Kvålsneset, begge med regnbogeaure.
Facilities
All of Eide’s business operations, from the smolt facility at Støa to the nettings in the fjords, are designed to live in harmony with nature and to secure long-term sustainability.
We are at nine locations in the Hardanger and Nordhordland regions of Western Norway. What all of these have in common are the unique fjords and Western Norwegian nature. The combination of warm water from the Atlantic Ocean, meltwater from the mountains and fresh Norwegian air make the Western Norwegian fjords the best place to live for both fish and people—in our opinion, at least.