Folk

Våre medarbeidarar og lokalsamfunna der me driv er heltane i historia om Eide Fjordbruk.

Filosofi

Filosofien vår er enkel: Fisk som har det godt er fisk som også smakar godt. Menneska som jobbar hos oss er garantistane for at fisken har det bra, dette sikrar igjen gode lokalsamfunn med trygge arbeidsplassar.

Menneska

Folka som jobbar i Eide Fjordbruk er ryggrada vår. Dei er opptekne av fisken, kvarandre og verdien av trygge arbeidsplassar. Eide-familien driv selskapet i eit generasjonsperspektiv. Det betyr at alt me gjer skal bidra til å sikre sunn, langsiktig og bærekraftig drift.

Vår historie

Eide-familien har ein tradisjon for matproduksjon som strekkjer seg attende til 1600-talet. I snart 50 år har me vore med og bidrege til utviklinga av den norske oppdrettsnæringa. Vårt perspektiv har alltid vore langsiktig, det skal det fortsetje å være.
1996
Selskapet fekk ILA-diagnose på Hondskår. På grunn av fiskehelseomsyn og restriksjonar vart Eide Fjordbruk AS forhindra frå å levera slaktefisk i ein periode på rundt 60 dagar. Dette vart eit svært krevjande år for selskapet.
1993
Selskapet Eide Fjordbruk AS vart stifta. Dette året fekk Eide Fjordbruk AS overta Gitle Emil Ragnhildstveit sine rettar til produksjon i sjø, konsesjonsnummer HK 33. Frå dette året gjekk Eide-familien altså frå å drifta ein til to konsesjonar i sjø.
1988
K. J. Eide Fiskeoppdrett avdeling Grønevik vart starta i 1988. Knut Frode pantsette huset sitt for å få finansieringa på plass. Produksjonen skjedde i Hardangerfjorden ved lokalitet Grønevik i Kvinnherad kommune. Fyrste konsesjonsnummer i Hardanger var HK 32 og konsesjonsvolumet var på 5000 m3.
1986
Eide får løyve til å etablera anlegg og produksjon i sjø ved lokalitet Kvålsneset i Bergegrend i Fusa kommune. Fyrste utsett av fisk bestod av fire 40-metringar (plastringar) med regnbogeaure. Det vart gjort to utsett av fisk ved lokalitet Kvålsneset, begge med regnbogeaure.

Lokalitetar

All drift i Eide Fjordbruk, frå smoltanlegget i Eidestøa til merdane i sjøen fokuserer på å drive i pakt med naturen og å sikre bærekraft på lang sikt.
Me har åtte lokalitetar i Hardanger og Nordhordland. Felles for lokalitetane våre er den vestlandske naturen og dei unike fjordane. Kombinasjonen av varmt vatn frå Atlanterhavet, smeltevatn frå fjellet og frisk norsk luft gjer dei vestlandske fjordane til den aller beste staden å leve, både for fisk og menneske — i allefall etter vår meining.